TRATAMENT HEPATITA - IA NATURA IN VIATA TA!
Curcuma longa este o plantă tropicală perenă, înaltă de până la un metru, cultivată în ţările cu climat cald din Asia. Face parte din familia ghimbirului, pentru producerea pulberii galbene caracteristice fiind folosiţi rizomii, care sunt fierţi, uscati şi măcinaţi. Acest produs obţinut din Curcuma longa este folosit în Asia ca şi mirodenie în prepararea mâncărurilor datorită aromei şi culorii sale caracteristice. De asemeni, Curcuma longa este folosită în mod traditional şi ca remediu împotriva a o mulţime de afecţiuni, atât în sistemul medical chinezesc cât şi în sistemul ayurvedic.
Constituenţii activi din Curcuma longa sunt diverse flavonoide, dintre care cea mai importantă este curcumina şi diverse uleiuri volatile, printre care tumerona, atlantona şi zingiberona. Alţi constituenţi sunt diverse zaharuri, proteine şi rezine. Cel mai bine studiat constituent este curcumina, care se găseşte în proporţie de 0,5 – 5,4 % (dupa unii autori chiar 8%) în rizomii uscaţi.
Atât studiile efectuate pe animale cât şi studiile clinice au demonstrat capacitatea curcuminei de a inhiba carcinogeneza la trei niveluri: iniţierea tumorii, angiogeneza şi creşterea tumorii. S-au efectuat studii şi pe pacienţi cu cancer de prostată şi cancer de colon şi s-a constatat inhibarea proliferării celulare şi a creşterii tumorilor. Experimente efectuate atât în vitro cât şi in vivo au arătat că curcumina este capabilă să inhibe activitatea unor mutageni (substanţe toxice din hrană şi aer care produc mutaţii la nivelul ADN-ului) şi carcinogeni în mai multe tipuri de celule, aceste observatii permiţându-ne să recomandăm curcumina şi în scop profilactic. Aceste efecte se realizează prin capacitatea mare antioxidanta şi de “curăţire” a radicalilor liberi pe care o are curcumina. In acelaşi timp, la nivelul ficatului curcumina creşte cantitatea de glutation şi inhibă formarea nitrosaminei, ajutând astfel procesele de detoxifierea hepatică.
Capacitatea hepatoprotectivă a curcuminei este asemănătoare cu cea a silimarinei, fiind evidentă în studiile realizate pe animale prin intoxicarea acestora cu tetraclorura de carbon (CCl4), galactozamină, paracetamol şi toxine bacteriene (aflatoxina din Aspergillus). Efectul hepatoprotector al curcuminei se datorează atât capacitatii sale antioxidante cât şi efectului său de a inhiba sinteza citokinelor proinflamatorii, ceea ce duce la o scădere a leziunilor hepatice produse de diverse substanţe toxice din dieta. De exemplu, un studiu a evidenţiat scăderea cu 90% a aflatoxinei la animalele de experienţă infectate cu Aspergillus parasiticus, iar hiperplazia biliară, încărcarea cu acizi grasi şi necroza au fost rezolvate prin administrarea de curcumină. In plus s-a observat efectul coleretic (creşterea eliminării bilei), creşterea solubilităţii bilei şi creşterea excreţiei de colesterol, bilirubină şi săruri biliare. Toate acestea fac din Curcuma longa o plantă folositoare şi în tratarea litiazei biliare.
Experimente efectuate pe maimuţe au dovedit scăderea agregării neutrofilelor asociată cu inflamaţia, ceea ce arată că rolul antiinflamator al curcuminei se realizează atât prin capacitatea sa de a inhiba biosinteza prostaglandinelor din acid arahidonic, cât şi prin modificarea statusului neutrofilelor în timpul procesului inflamator.
Doza de curcumina este in functie de concentratia produsului pe care il gasiti prin magazinele de specialitate. Pentru tratamentul cancerului de ficat doza optima ar fi 2g de 3 ori pe zi. Tratamentul dureaza cel putin sase luni, apoi in functie de evaluarea medicala se mai poate continua daca mai este necesar.
Pentru a comanda produsul CURCUMIN95 IANA LIFE click aici www.curcumin95.ro
Curcumin 95 IANA LIFE este singurul produs curcumin marca romaneasca cu continut de Bioperine, fara de care curcuminul nu poate fi absorbit de catre organism.
Mai multe informatii despre tratamente hepatita gasiti pe site-ul www.tratamenthepatita.ro/curcuma-longa